Curs de:

Denumire curs:

Intensiv

Responsabil cu protectia datelor cu caracter personal

Cui adresam acest curs?

Tuturor absolventilor cu studii medii,
persoane care doresc sa se pregateasca în acest domeniu.

Obiectiv curs:

Instruirea persoanelor in vederea insusirii prevederilor RGDP
Instruirea persoanelor interesate in vederea desemnarii in functia de Responsabil cu protectia datelor

Certificare:

La finalul cursului, participantii obtin Atestat de participare, iar organizatiile din care acestia fac parte pot demonstra conformitatea cu art. 39 lit. B din RGPD, cu privire la obligatia formarii de baza a angajatilor care utilizeaza datele personale.

Avantajele cursului:

Beneficiați de o programă de studiu detaliată și structurată tematic din punct de vedere teoretic.
Pregătirea practică se concentrează pe aplicarea cunoștințelor asimilate prin rezolvarea de spețe diverse și probleme practice în domeniul protecției datelor cu caracter personal. Cursul este presărat cu exemple practice pentru a vă ajuta să înțelegeți ce aveți de făcut în diverse situații.
În urma absolvirii cursului veți putea presta o meserie de viitor pentru care, în prezent, nu există concurență, respectiv, veți putea activa ca DPO în cadrul oricărei companii sau veți putea furniza servicii externalizate DPO către societăți comerciale și către instituții publice, putând dezvolta un business extrem de profitabil și cu șanse reale de dezvoltare sustenabilă.

Cursul se desfasoara pe parcursul a 40 ore sambata/duminica

Evaluarea cursului:

  • Proba teoretica: test grila de evaluare a cunostintelor
  • Proba practica: prezentarea dosarului de practica

Dosar pentru înscriere: 

  1. Diplomă studii (liceu)-copie;
  2. BI /CI (copie);
  3. Certificat de naştere (copie);

Incepând cu 25 mai 2018 a intrat in vigoare Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date.
Prevederile acestui regulament (cunoscut sub denumirea GDPR au înlocuit dispozițiile Legii 677/2001 și sunt aplicabile tuturor agentilor economici, organizațiilor, instituțiilor și autorităților care prelucrează date cu caracter personal.
Începând cu data de 25 mai 2018 toate organizațiile trebuie să aplice noile reguli si proceduri referitoare la protecția datelor personale.
Pentru nerespectarea prevederilor GDPR au fost introduse sancțiuni drastice:
– până la 10.000.000 euro sau 2 % din cifra globală de afaceri
– până la 20.000.000 euro sau 4% din cifra globală de afaceri
Adițional, Autoritatea de supraveghere poate dispune și alte măsuri complementare, cum ar fi interdicția de a mai prelucra date cu caracter personal sau obligația de a șterge aceste date.

Regulamentul european prevede că ocuparea funcției de RESPONSABIL CU PROTECȚIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL se va putea face prin numirea unei persoane care să aibă cunoștințe de specialitate în dreptul și practicile din domeniul protecției datelor.

RGDP nu impune nici o forma de autorizare sau certificare pentru personalul care va ocupa in viitor functia de DPO, dar mentioneaza obligatia persoanelor care doresc sa activeze ca DPO, sa urmeze un curs de specialitate. Prin participarea angajatilor la curs, organizatiile din care acestia fac parte, pot demonstra conformitatea cu art. 37-39 din RGDP, cu privire la obligatia desemnarii unui DPO si atributiile acestuia, iar absolventii pot ocupa o astfel de pozitie OBLIGATORIE.

O parte a virtuţii constă în învăţătură, alta în exerciţiu; trebuie de o parte să înveţi, pe de alta să întăreşti prin practică ce ai învăţat.