Curs de:

Denumire curs:

Cod N.C

Calificare

Macelar

7411.1.2
Cui adresam acest curs?

Toti absolventii invatamantului general obligatoriu (8-10 clase),
persoane care doresc sa se pregateasca în acest domeniu.

Absolvenţii dobândesc un certificat de calificare eliberat de
MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI, PROTECTIEI SOCIALE SI PERSOANELOR VARSTNICE
şi de
MINISTERUL EDUCATIEI NATIONALE SI CERCETARII STIINTIFICE
insotit de suplimentul descriptiv al celor 12 competenţe:

  • Aplicarea normelor de securitate și sănătate în muncă
  • Aplicarea normelor de protecția mediului
  • Organizarea activității proprii
  • Aplicarea normelor de igienă și de siguranța alimentelor
  • Întocmirea documentelor specifice
  • Preluarea animalelor pentru sacrificare
  • Pregatirea animalelor pentru sacrificare
  • Suprimarea vieții animalelor-prelucrarea inițială
  • Prelucrarea finală a carcaselor de carne
  • Ambalarea și etichetarea cărnii și produselor de abator
  • Transportul și depozitarea cărnii și subproduselor de abator
  • Valorificarea altor componente rezultate din prelucrarea finală

Cursul se desfasoara pe parcursul a 360 ore sambata/duminica
(120 ore pregatire teoretica si 240 ore pregatire practica)

Evaluarea cursului:

  • Proba teoretica: test grila de evaluare a cunostintelor
  • Proba practica: prezentarea portofoliului de practica

Dosar pentru înscriere: 

  1. Copie diploma studii (8 – 10 clase)
  2. Copie C.I.
  3. Copie certificat nastere/casatorie (pentru cei care si-au schimbat numele)

O parte a virtuţii constă în învăţătură, alta în exerciţiu; trebuie de o parte să înveţi, pe de alta să întăreşti prin practică ce ai învăţat.